Валенсия и Райо Валекано завършиха 1:1 на „Местая“ в последната среща от 27-ия кръг на испанската Ла Лига. Санти Комесаня (9) даде аванс на "пчеличките" от Мадрид, а Джъстин Клуйверт (81-дузпа) донесе точката на "прилепите".

Гостите започнаха по-добре и поведоха в 9-ата минута, когато Алваро Гарсия навлезе чрез дрибъл в наказателното поле, след което центрира за Санти Комесаня, който прати топката в мрежата за 0:1.

В 25-ата минута Джъстин Клуйверт засече центриране в наказателното поле на Райо, но топката рикошира в десния страничен стълб. До края на полувремето „прилепите“ не спряха с натиска си, но така и не достигнаха до попадение.

Валенсия продължи да играе силно и след почивката, но чак в 72-ата минута застрашиха сериозно вратата на македонския страж Столе Димитриевски, който отрази удар с глава на Клуйверт.

Заради игра с ръка след дълъг преглед с ВАР бе отсъдена дузпа за Валенсия и в 81-ата минута Клуйверт я реализира за 1:1.

Салви Санчес имаше възможност да върне преднината на "пчеличките" в 88-ата минута, когато шутира от границата на наказателното поле, но Мамардашвили запази равенството.

След спечелената точка „прилепите“ се измъкнаха от зоната на изпадащите и се изкачиха до 17-о място в Ла Лига с 27 точки, докато Райо Валекано е на 8-а позиция с 37 пункта.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!