Виляреал победи у дома Еспаньол с 4:2 в зрелищен мач от 31-ия кръг на Ла Лига.

Гостите от Барселона поведоха в резултата в 45-ата минута, когато Хави Пуадо стигна до отбита топка и направи добавка за 0:1.

Осем минути след почивката Дани Парехо подаде на Етиен Капу, който с шут от дистанция не даде шанс на Фернандо Пачеко за 1:1.

В 63-ата минута Дани Парехо пропусна дузпа, отсъдена за игра с ръка на Сесар Монтес след намесата на ВАР, но при добавката вкара топката в мрежата за 2:1. Десет минути по-късно обаче Еспаньол изравни, след като Хоселу реализира за 2:2 след пас на Мартин Брайтуайт.

Домакините ликуваха в 80-ата минута, когато Николас Джаксън направи страхотен пробив след пас на Алберто Морено и с добре насочен шут вкара за 3:2. Във втората минута от добавеното време Етиен Капу оформи крайния резултат, а Еспаньол завърши с човек по-малко след червен картон в 95-ата минута на Еду Експосито.

След успеха "жълтата подводница" се изкачи до 5-ото място на временното класиране с 50 точки, като е на 5 от четвъртия Реал Сосиедад. „Папагалчетата“ пък остават предпоследни с 28 точки.

В друг мач от кръга, игран по същото време, Валенсия обърна гостуващия Валядолид с 2:1 и направи много важна крачка към своето спасение.

Мачът на „Местая“ тръгна ужасяващо за домакините, след като още в 6-ата минута топката бе върната към Мухтар Диакаби, но той не успя да я овладее и тя стигна до Кайл Ларин, който нахлу в наказателното поле и вкара за 0:1.

В следващите минути положенията пред двете врати липсваха, като привържениците трябваха да чакат чак до 60-ата минута за следващия гол. Андре Алмейда центрира от корнер в наказателното поле на гостите, където най-високо скочи грешникът Диакаби и с глава се разписа за 1:1, реванширайки се за грешката си в началото на мача.  

Последваха по-добри минути за „прилепите“ и в третата минута на добавеното време Хави Гера проби през центъра, след което с шут с левия крак прати топката в мрежата за крайното 2:1, носейки трите точки на своя тим.

След победата играчите на Рубен Бараха излязоха от зоната на изпадащите и с 33 точки заемат 16-ото място. Валядолид пък е 14-и с 35 точки на сметката си.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!