Кадис завърши 0:0 у дома с Лас Палмас в двубой от 37-ия кръг и официално изпадна от испанската Ла Лига. 

В 38-ата минута Хавиер Ернандес прати топката във вратата на Лас Палмас, но попадението не бе зачетено заради засада след проверката с ВАР. 

Четвърт час преди края на двубоя домакините останаха с човек по-малко, след като Виктор Чуст бе изгонен с директен червен картон. В последната минута на редовното време Рубен Алкарас достигна до перфектен пас, но стреля в средата на вратата, където Алваро Вайес с лекота спаси и уби надеждите на Кадис. 

Така Кадис се присъедини към отборите на Гранада и Алмерия, които през следващия сезон, ще играят във второто ниво на испанския футбол. 

Майорка пък събра 37 точки след равенството си 2:2 с Алмерия и след ремито на Кадис не може да бъде изместен от 17-ото спасително място.

В същото време Атлетико Мадрид загуби срамно с 1:4 от гостуващия Осасуна, който събраха 44 точки на 11-ото място. "Дюшекчиите“ със сигурност ще завършат четвърти, като имат 73 точки, на 5 зад третия Жирона, който спечели с 3:1 при визитата си на Валенсия.

В 27-ата минута Осасуна излезе напред в резултата. Алехандро Катена центрира великолепно и качи топката на главата на Раул Де Аро, който бе безкомпромисен от близка дистанция и прати топката в мрежата за 0:1. Гостите от Памплона реализираха второ попадение в 52-рата минута. Лукас Торо стреля от обещаваща позиция, но бе блокиран, топката се озова в краката на Аймар Орос, който на празна врата нямаше как да сгреши и покачи на 0:2. Три минути по-късно Атлетико Мадрид върна едно попадение. Самуел Лино проби отлично отляво и пусна задължаващо подаване към Алваро Мората, който от няколко метра просто чукна топката и я прати във вратата за 1:2. В 64-ата минута Осасуна си върна аванса от две попадения, след като Раул Де Аро пое къс пас от Хесус Аресо, преодоля бранител на Атлетико и нанесе безпощаден удар точно под напречната греда за 1:3. В 88-ата минута Лукас Торо стигна до подаване от Пабло Ибаньес и стреля от движение към долния десен ъгъл, с което оформи крайното и категорично 4:1 за Осасуна срещу Атлетико Мадрид.

Реал Сосиедад пък срази Бетис с 2:0 в Севиля и го спря за Лига Европа. С успеха баските си гарантираха шестото място в крайното класиране, докато „вердибланкос“ остава на седма позиция.

Реал Сосиедад поведе в резултата още в 5-ата минута. Браис Мендес отправи много хубав удар от фал, топката срещна напречната греда и влетя във вратата на Руи Силва.

Гостите удвоиха аванса си в 42-ата минута, когато Микел Оярсабала отне топката от Пабло Форналс, а след това подаде на Микел Мерино, който вкара във вратата на Руи Силва. Форналс имаше претенции за извършено нарушение срещу него, но реферите прецениха, че няма нищо нередно в ситуацията.

Съдията Мунуера свири дузпа за Бетис в 64-ата минута. Фекир центрира в наказателното поле на гостите, където Ез Абде стреля с глава, а топката срещна ръката на Траоре и реферът посочи бялата точка. Ез Абде застана зад топката, но изпълни по много несериозен начин дузпата и Ремиро спаси.

Реал Сосиедад ще завърши сезона шести, а Реал Бетис – седми. Баските ще играят в Лига Европа, а андалусийци в Лигата на конференциите.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!