Барселона изпусна титлата в Испания в снощния мач с Малага. Такива заглавия изобилстват днес в световните медии, още повече, че загубата с 0:2 от Малага дойде съвсем неочаквано на фона на грешката на Реал (Мадрид) - 1:1 с Атлетико.

До края на Примера дивисион остават още седем мача, а единият от тях е директна битка за трофея - 23 април, 21:45 часа, когато Реал посреща Барселона.

Именно битката на "Сантиаго Бернабеу" е това, което реално ще реши всичко, или поне ще възвърне шансовете на Барселона. Успех на каталунците би ги изравнил по точки с Реал, а трите точки ще се окажат много ценни и при равен брой точки след 1:1 през първия полусезон. Головата разлика също е в полза на Барса, но има един проблем.

Реал е с мач по-малко заради отложеното гостуване на Селта, за което все още няма дата и което със сигурност ще се изиграе след "Ел Класико", когато натискът върху "белите" или ще е огромен (ако Барса победи), или ще изчезне напълно заради шестте точки аванс.

Влияние върху представянето и на двата тима със сигурност ще окаже и Шампионската лига, където Реал среща Байерн, а Барселона - Ювентус. Мачовете са точно преди "Ел Класико", а отпадане или продължаване на напред в турнира със сигурност ще има значение.

ЕТО ПРОГРАМАТА НА ДВАТА ТИМА ДО КРАЯ НА СЕЗОНА В ПРИМЕРА ДИВИСИОН:

32 кръг
Спортинг (Хихон) - Реал (Мадрид)
Барселона - Реал Сосиедад

33 кръг
РЕАЛ (МАДРИД) - БАРСЕЛОНА

34 кръг
Барселона - Осасуна
Депортиво Ла Коруня - Реал (Мадрид)

35 кръг
Еспаньол - Барселона
Реал (Мадрид) - Валенсия

36 кръг
Барселона - Виляреал
Гранада - Реал (Мадрид)

37 кръг
Лас Палмас - Барселона
Реал (Мадрид) - Севиля

38 кръг
Барселона - Ейбар
Малага - Реал (Мадрид)    

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН