ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Реал (Мадрид) приема от 22:00 часа тази вечер Манчестър Сити в първи мач от звездния полуфинал в Шампионската лига. Повечето специалисти са категорични, че това е своеобразен финал преди финала и победителят от двойката ще е големият фаворит в битката за титлата в Истанбул на 10 юни, независимо срещу кой от миланските грандове ще се изправи. Утре е първата среща между Милан и Интер. 

На "Сантяго Бернабеу" тази вечер действащият носител на трофея ще има трудната задача срещу шампиона на Англия Манчестър Сити. "Гражданите", водени от Хосеп Гуардиола, набраха скорост и се върнаха на върха във Висшата лига, като в момента са в серия от пет поредни победи. 

Сити не познава вкуса на загубата вече в 20 последователни срещи във всички турнири. За последно тимът отстъпи на Тотнъм с 0:1 на 5 февруари. 

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Реал и Сити се срещнаха на същата фаза в турнира и през миналия сезон. Тогава "белите" елиминираха „гражданите“ след голяма драма в реванша на „Сантяго Бернабеу“. Първият двубой на "Етихад" завърши с успех на англичаните с 4:3, като мадридчани имаха късмет да не загубят с по-голям резултат. Във втория мач в испанската столица играчите на Гуардиола водеха с 1:0 до самия край, когато шокиращо за мнозина, на фона и на развитието на срещата, инкасираха два късни гола от Родриго, а след това и попадение на Карим Бензема от дузпа, което прекрати участието им в надпреварата.

Сега двата гранда пак са фаворити за короната, но докато Реал е рекордьор с 14 отличия, то Сити продължава да търси първия си трофей в Турнира на богатите.

Отборът на Карло Анчелоти може да добави втора купа през сезона, след като загуби в спора за Суперкупата на Испания от Барселона, а в първенството „белият балет“ изостава значително в битката за титлата с каталунците.

Сити от своя страна все още има шанс за требъл, като държи съдбата в ръцете си в борбата на върха във Висшата лига, а освен това тепърва ще играе финал за Купата на Футболната асоциация с градския съперник Юнайтед (на 3 юни).

Real Madrid CFРЕАЛ (Мадрид) - МАНЧЕСТЪР СИТИМанчестър Сити

Шампионска лига, полуфинал, първи мач
Maдрид,
ст. "Сантяго Бернабеу"
Днес от 22:00 часа
Пряко по MAX Sport 3
Съдия: Артур Диаш (Пор)

Вероятни състави:

РЕАЛ (Мадрид): 
Куртоа, Карвахал, Рюдигер, Алаба, Камавинга, Валверде, Кроос, Модрич, Родриго, Бензема, Винисиус

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Уокър, Стоунс, Диаш, Аканджи, Де Бройне, Родри, Гюндоган, Силва, Грийлиш, Холанд

МАЧОВЕТЕ МЕЖДУ РЕАЛ И СИТИ
Сезон 2012/2013, ШЛ, групова фаза
Реал (Мадрид) - Манчестър Сити 3:2
Манчестър Сити - Реал (Мадрид) 1:1

Сезон 2015/2016, ШЛ, полуфинал
Манчестър Сити - Реал (Мадрид) 0:0
Реал (Мадрид) - Манчестър Сити 1:0

Сезон 2019/2020, ШЛ, осминафинал
Реал (Мадрид) - Манчестър Сити 1:2
Манчестър Сити - Реал (Мадрид) 2:1

Сезон 2022/2023, ШЛ, полуфинал
Манчестър Сити - Реал (Мадрид) 4:3
Реал (Мадрид) - Манчестър Сити 3:1 след прод.

Баланс: 8 мача, 3 победи за Реал, 2 равенства, 3 победи за Сити, г.р. 13:12 за Реал

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТ ТУК!