Треньорът на италианския шампион Ювентус Масимилиано Алегри намери своето оправдание за първата загуба на своя тим в Серия "А". "Бианконерите" загубиха гостуването си на Дженоа с 0:2, а специалистът обяви, че срещата с Атлетико (Мадрид) от Шампионската лига (3:0) е оказала своето влияние. 

"Мачът с Атлетико Мадрид оказа своето влияние. През първото полувреме рискувахме много, а през второто стояхме по-добре на терена. След това ни отбелязаха, а голът отсече краката ни. Слава Богу, че това се случи днес. Не можем да играем във всички мачове на максимум. Футболът е странен. Влиза Стураро и ти вкарва гол. Щастлив съм за него, защото страдаше много в последно време и заслужаваше тази радост", каза Алегри.

"Тази загуба е добра за нас, защото ще ни събуди. Трябват ни пет победи до спечелването на титлата. През последните 20 дни хвърлихме големи усилия както в шампионата, така и в Шампионска лига. Изиграхме 28 мача, спечелихме 24 от тях и завършихме три пъти наравно. Достатъчно напред сме", добави специалистът. 

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019