Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира спекулациите около бъдещето му и заяви, че би искал да продължи работата си с "бианконерите". 50-годишният специалист е спряган като фаворит поне от букмейкърите за нов мениджър на Арсенал на мястото на напускащия клуба след 22 години французин Арсен Венгер.

"На първо място трябва да направим всичко възможно да подсигурим двата трофея още тази седмица. Имам страхотна връзка с клуба и ръководството, а думите на шефовете, че имат доверие в мен, само могат да ме ласкаят. Признавам, че следващата седмица ще имам среща с босовете. Ще седнем с тях и ще обсъдим бъдещето на клуба. Това правим всяка година в края на сезона. Тази работа трябва да се свърши за доброто на Ювентус", сподели Алегри преди финала срещу Милан в турнира за Купата на Италия утре вечер от 22:00 часа българско време на "Олимпико" в Рим.

"Старата госпожа" преследва четвърти пореден дубъл в Италия, след като е само на крачка от шампионската титла, имайки аванс от 6 точки пред Наполи два кръга преди края на сезона.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"