Валентин Антов дебютира за Болоня при загубата с 0:1 в гостуването на Каляри от 25-ия кръг на италианската Серия "А". Българският защитник започна титуляр в тима на Синиша Михайлович и остана на терена до 75-ата минута, когато бе заменен от чилийския халф Гари Медел. Антов записа силни изяви, но получи и жълт картон в 26-ата минита. Гола за Каляри реализира Даниеле Ругани (19).

В 19-ата минута Валентин Антов се намеси много добре. Той изчисти топката, след като играч на Каляри бе останал на добра стрелкова позиция. Вратарят Скорупски изби, а българинът изчисти в корнер. За съжаление на българина и съотборниците му от последвалия корнер Даниеле Ругани надскочи Орсолини и реализира за 1:0.

В 26-ата минута Антов получи жълт картон за нарушение срещу Жоао Педро. Треньорът Синиша Михайлович бе много несъгласен с отсъждането и протестира силно. Постепенно Болоня успя да изравни играта, а Вальо Антов и съотборниците му се чувстваха все по-комфортно на терена.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Малко след почивката Матиас Сванберг пропусна много чисто положение за гостите, шутирайки право във вратаря на домакините. В 75-ата минута Михайлович смени Валентин Антов и пусна Гари Медел на негово място. Тази смяна бе с повече риск, който спецът предприе, за да стигне поне до точката.

До края Болоня се опита да стигна до равенството, но не успя, а след загубата има 28 точки на 12-ото място. Каляри е 17-и с 21 точки.

По-същото време претендентът за титлата Милан завърши 1:1 у дома с Удинезе. Родриго Бекао (68) изведе гостите напред в резултата, а едва в последните секунди Франк Кесие (90+7-дузпа) донесе точката на "росонерите", които остават втори с 53 точки и на 3 зад градския съперник Интер, който е с мач по-малко. Удинезе е 11-и с 29 точки.

Рома пък спечели с 2:1 при визитата си на Фиорентина и остава пети с 47 точки, а "виолетовите" са 14-и с 25.

Третият Аталанта разби у дома Кротоне с 5:1 и е 49 точки в актив си, докато съперникът остава последен с 12.

В другите срещи от кръга тази вечер Дженоа и Сампдория завършиха 1:1 в дербито на Генуа, а Верона спечели убедително с 3:0 при гостуването си на Беневенто. По-рано Сасуоло и Наполи завършиха зрелищно 3:3, а в четвъртък вечер Парма приема Интер.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А