Аталанта срази гостуващия Наполи с 4:2 в зрелищен мач от 23-ия кръг на италианската Серия "А".

Всички попадения паднаха през второто полувреме, а двубоят ще се запомни и с изгонването на треньора на домакините Джан Пиеро Гасперини в 26-ата минута за оспорване.

След половин час игра Наполи бе изключчително близо до гол. Виктор Ошимен надскочи защитата на Аталанта след центриране в наказателното поле и отправи удар с глава, но топката срещна напречната греда. 

Скоро след почивката Дуван Сапата (52) с глава даде аванс на бергамаските след пас на Луис Муриел. Наполи изравни сравнително бързо чрез Пьотър Зиелински (58). Радостта на играчите на Гатузо трая малко, тъй като Робин Госенс (64) се разписа след подаване на Дуван Запата, а Луис Муриел (71) увеличи аванса на домакините с удар от границата на наказателното поле.

В 75-ата минута Робин Госенс си вкара автогол и върна надеждите на гостите, но малко по-късно Кристиан Ромеро (79) надскочи бранителите на неаполитанците и с глава оформи крайното 4:2.

След победата си Аталанта събра 43 точки и се изкачи на треото място в класирането с по-добра голова разлика от четвъртия Рома. Наполи е седми с 40 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"