Силвио Берлускони иска да остане в Милан като почетен президент и след продажбата на отбора на китайски инвеститори, съобщава италианската агенция АНСА.

„Оставането ми в клуб, който е собственост на други хора, е нещо, което не съм обмислял досега. Китайците държат да остана като почетен президент и да не назначават в същото време друг, който да върши нещата. Мисля, че такъв сценарий може да се опита”, сподели Берлускони.

"Трябва да мога да се намеся когато става дума за продажбата на определени играчи или да бъде взето решение при евентуална покупка, аз мога да помисля за подобно оставане. Другото ми искане, което ще направя, е да бъде оставен на същата позиция или на друга и генералният директор Адриано Галиани", допълни 80-годишният бивш премиер на Италия, който пое контрола върху клуба от 1986 година.

Милан ще бъде продаден на китайската компания „Сино-Юръп Инвестмънтс Спортс”, която трябва да плати около 750 милиона евро за откупуването на клуба. Очаква се сделката да бъде официално завършена и обявена на 13 декември.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!