Болоня завърши 0:0 у дома с Монца в мач от 32-ия кръг на италианската Серия "А" и записа второ поредно нулево равенство по пътя към голямата си мечта - класиране за Шампионската лига.

Първото полувреме от мача на „Ренато Дал’Ара“ бе равностойно, но двата отбора предпочитаха да не рискуват с по-масирани атаки и до чисти положения така и не се стигна.

Гостите от Монца имаха страхотен шанс да поведат в резултата, след като Андреа Колпани стреля от воле в 49-ата минута, но ударът му мина над вратата на домакините. Болоня отговори с удар на Рикардо Орсолини 20 минути по-късно, но Микеле Ди Грегорио бе заел добра позиция пред вратата си и спаси без особени проблеми.

Натискът на „рособлу“ продължи, а в 77-ата минута Ремо Фройлер получи топката в наказателното поле, но не успя да я насочи в очертанията на вратата.

След ремито играчите на Тиаго Мота събраха 59 точки, които им отреждат четвъртото място, но не можаха да се приближат до третия Ювентус, а рискуват да бъдат застигнати от петия Рома, който е на четири зад тях и с мач по-малко. „Бианкоросите“ пък са 11-и с 43 точки, колкото има и 10-ия Фиорентина.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!