Президентът на Лацио Клаудио Лотито ще вземе мерки след поредния скандал с феновете на тима заради стикерите с лика на еврейското момиче Ане Франк от Втората световна война в екип на Рома и други тимове от Серия „А“. Босът на „орлите“ обеща всяка година да праща по 200 фенове да се образоват в най-популярния концентрационен лагер от времената на нацистите Аушвиц.

„Трябва да сме сигурни, че не забравяме определени моменти. Тук съм днес, за да се разграничим от всякаква форма на ксенофобия и антисемитизъм. Огромната част от феновете на Лацио споделят тази позиция. Правим много други инициативи, за да подтиснем тези инциденти чрез всекидневни действия като посещения на играчите в училища, за да преодоляваме социалните, расистките и финансови бариери“, сподели Клаудио Лотито.

„Не говорим за това какво иска да направи Лацио, а затова, което винаги сме правили: Лацио винаги е бил ясен в оценката за тези инциденти, с ясни сигнали за вкарването на хора в съда. Лацио ще вземе участие в нова годишна инициатива, организирайки годишни посещения до Аушвиц за 200 привърженици, които да се образоват, за да може тези хора да знаят за какво говорим. Не може да си правиш шеги с тези факти, осъждаме всякакви форми на расизъм. Лацио ще стартира тази инициатива“, каза още босът.

„Лацио иска да изясни кой е направил това чрез използването на камерите, както и кой е принтирал тези стикери. Според мен е странно това да се случи след изявлението през миналата седмица, в което молим феновете да не правят такива неща. Днес няма расистки снимки в агитката, в миналото имаше такива плакати и знамена, които не оставяха място за интерпретации. Откакто съм президент, не е имало плакати или поведение, което да идентифицира феновете като расисти, антисемити или ксенофоби. Има гнили ябълки във всяко общество, за съжаление не можем да поставим стюард на всеки фен“, завърши президентът на тима.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"