Кристиан Броки беше представен днес като треньор на Милан. 40-годишният специалист, който заменя на поста Синиша Михайлович, заяви, че основната цел пред него е да класира "росонерите" в евротурнирите.

"Искам да благодаря за гласуваното ми доверие. Наясно съм, че вече нося голяма отговорност, но това не ме притеснява. Ще се опитам да прокарам нов начин на работа в клуба. Искам нещата да се случват по моите методи. Вече проведох една тренировка с играчите, но няма как да разберат изискванията ми от първия път. Не мога да обещая, че ще спечелим всички мачове до края, но ви гарантирам, че ще опитаме".

"Условията по договора ми са без никакво значение. Не съм тук за пари. Това никога не ме е интересувало. Важното в момента е да помогна на Милан. Искам да класирам отбора за евротурнирите, а после ще мислим за финала за Купата на Италия", заяви при представянето си Броки. 

В момента Милан се намира на шеста позиция във временното класиране с актив от 49 точки. Тимът е на 7 пункта от местата, даващи право на участие в евротурнирите. Сезонът за клуба все пак може да завърши с отличие, тъй като на 21 май „росонерите“ играят финал за Купата на Италия срещу Ювентус. 

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!