Киево и гостуващият Палермо завършиха 1:1 в мача си от 35-ия кръг на италианската Серия „А”. Българският национал Ивайло Чочев игра цял мач за гостите, които въпреки спечелената точка изпадат от елита на Италия три кръга преди края. Победа също нямаше да е достатъчна на

След нулево равенство през първата част Серджио Пелисиер (67-дузпа) изведе „летящите магаренца” от Верона напред в резултата. Гостите от остров Сицилия успяха да изравнят малко преди края чрез Едоардо Голданига (88), но този гол не ги спаси от изпадане.

Киево е на 12-о място с 42 точки., а с това равенство Палермо събра 20 точки и три кръга преди края изпадна от Серия „А”, след като изостава на 12 точки от спасителната 17-а позиция. Дори и при победа отборът на Сицилия пак щеше да се сбогува с елитния си статут, тъй като Емполи срази гостуващия Болоня с 3:1 и си остана 17-и с 32 точки. Точни за Емполи бяха Даниеле Кроче (5), Мануел Паскуал (38) и Андреа Коста (46), а Симоне Верди (11) се разписа за Болоня, който е на 15-о място с 38 точки.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"