Футболист №1 на България за 2018 година Кирил Десподов коментира информациите по свой адрес в последните дни. В Италия твърдят, че Каляри иска да го прати под наем в Кротоне от Серия "Б". 22-годишният българин обаче е амбициран да се бори за мястото си в тима от Сардиния. 

Нападателят проговори за бъдещето си, използвайки официалната си страница във "Фейсбук" и профила си в "Инстаграм". Там той написа, че продължава да бъде футболист на Каляри и отправи призив - да не бъдат публикувани и дискутирани спекулативни теории, докато няма официална информация за него. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Публикацията на Кирил Десподов:

"Скъпи приятели,

Предвид всички спекулации, появили се в медиите, относно моето бъдеще, бих искал да ви споделя, че продължавам да бъда футболист на Каляри.

Всичко, което четете, е плод на слухове и непотвърдена информация. Продължавам да тренирам усилено със синьо-червения екип на италианския тим и да работя усърдно върху усъвършенстването на физическата си форма и личностното си израстване.

Призивът ми към медиите и спортната общественост е да не публикуват и дискутират спекулативни теории, докато няма официална информация относно моето кариерно развитие".