Рома и Фиорентина завършиха 1:1 на "Олимпико" в мач от 15-ия кръг на италианската Серия "А".

Ромелу Лукаку (5) даде ранен аванс за домакините след асистенция на Пауло Дибала.

М’бала Нзола засече центриране в наказателното поле на Рома в 17-ата минута, но Руй Патрисио направи феноменално спасяване и предотврати изравняването.

Пауло Дибала получи контузия в 25-ата минута и бе принудително заменен от Сардар Азмун.

След почивката в 50-ата минута Джонатан Иконе бе намерен в пеналта на "вълците" и стреля от близко разстояние, но отново Патрисио показа завиден рефлекс. Три минути след това Джанлука Манчини засече с глава, но Пиетро Терачано отрази на свой ред.

В 65-ата минута Рома остана с човек по-малко на терена, след като Никола Залевски получи втори жълт и респективно червен картон. Секунди по-късно Кристиан Куаме центрира за Лукас Мартинес Куатра (66), който засече центрирането и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата за 1:1.

В 87-ата минута домакините останаха с 9 души на терена, след като голмайсторът им Ромелу Лукаку влезе изключително грубо в краката на свой опонент и получи директен червен картон. Треньорът на „вълците“ предприе интересен ход след втория червен картон, като написа бележка на момче, което подава топките и го прати да я връчи на Руй Патрисио.

След равенството Рома е на четвърто място с 25 точки и по-добра голова разлика от Болоня, а Фиорентина заема седмата позиция с 24 точки и по-лоши показатели от шестия Наполи.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!