Интер размаза у дома Удинезе с 4:0 в мач от 15-ия кръг и се завърна на върха в италианската Серия "А", като отново е на две точки пред Ювентус.

Още в 10-ата минута Лаутаро Мартинес получи топката от фланга и стреля с глава, но топката се удари в десния страничен стълб. Две минути по-късно Николо Барела падна в наказателното поле на гостите, но сигнал за дузпа не последва.

В 25-ата минута Интер Хакан Чалханоглу стреля от дистанция, но топката излезе в аут. Осем минути след това Лаутаро Мартинес бе съборен в наказателното поле, реферът даде знак играта да продължи, но сред проверка с ВАР се оказа, че има нарушение и бе отсъдена дузпа, а Хакан Чалханоглу я реализира вкара за 1:0.

В 42-ата минута Федерико Димарко отбеляза второто попадение в мача, а след още 2 минути Хенрих Михтарян подаде към Маркус Тюрам, който реализира за 3:0. До почивката Интер бе близо и до четвърти гол. Лаутаро Мартинес стреля опасно, но не уцели вратата.

След почивката в 69-ата минута гостите вкараха топката във вратата на Интер чрез Лоренцо Лука, но попадението не бе зачетено заради засада. Четвъртият гол за "нерадзурите" реализира Лаутаро Мартинес в 85-ата минута, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата.

След успеха си Интер се завърна на върха с 38 точки и отново има аванс от 2 пред Ювентус. Удинезе е 16-и с 12 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!