Един от съперниците на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа Рома победи трудно у дома 10 от новака Лече с 2:1 в мач от деветия кръг на италианската Серия "А" и се изкачи на петата позиция във временното класиране.

Римските "вълци" поведоха още в 6-ата минута, когато Лоренцо Пелегрини намери с перфектно центриране Крис Смолинг, който прати топката в опразнената врата за 1:0. 

След намесата на ВАР Лече остана с човек по-малко в 22-ата минута, когато Мортен Хюлманд бе изгонен от игра. Въпреки това гостите успяха да изравнят в 39-ата минута с гол на Габриел Стрефеца. 

В началото на втората част Рома получи дузпа. Пауло Дибала се разписа от бялата точка в 48-ата минута, но се контузи при изпълнението и бе заменен от Неманя Матич. 

Осем минути по-късно Никола Залевски се откри прекрасна възможност, но Владимиро Фалконе реагира страхотно и предотврати нов гол за домакините. 

В 88-ата минута Тами Ейбрахам засече центриране в наказателното поле, но Фалконе отново спаси. В добавеното време на срещата попадение на Ейбрахам не бе зачетено заради засада.

След този успех тимът на Жозе Моуриньо има 19 точки на петата позиция, докато Лече е 16-и със 7 точки. 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!