Наполи спечели убедително с 4:1 при визитата си на новака Кремонезе в мач от деветия кръг на италианската Серия "А" и след осмия си пореден успех във всички турнири се завърна на върха във временното класиране, като вече има две точки аванса пред Аталанта, който завърши 2:2 в гостуването си на Удинезе.

Още във втората минута Амир Рахмани нацели напречната греда на домакините. Девет минути по-късно гредата спря и Лука Дзанимакия от Кремонезе. Гостите поведоха в 26-ата минута, когато Матео Политано бе точен от дузпа. 

Две минути след началото на втората част Кремонезе изненадващо изравни, след като Сирел Дисерс овладя топката в наказателното поле и с перфектен удар я прати в мрежата на Алекс Мерет за 1:1.

В 76-ата минута Марио Руи прати феноменално центриране в наказателното поле и Джовани Симеоне се оказа непокрит на далечна греда, за да се разпише с глава.

Дълбоко в добавеното време Наполи си реши всичко с две попадения. В 93-ата минута Ървинг Лосано се възползва от асистенция на Хвича Кварацхелия, а в последните секунди Джовани Ди Лоренцо (90+5) комбинира с Матиас Оливера за крайното 1:4.

След успеха си Наполи събра 23 точки и се завърна на върха. Кремонезе заема предпоследната позиция с 3 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!