Фиорентина ликува с автогол буквално в последната секунда на Йонуц Раду, за да спечели с 3:2 срещу новака Кремонезе в първия кръг на Серия "А".

Гостите останаха с 10 души в последната минута на първото полувреме, когато от терена беше отстранен Гонсало Ескаланте. Но вратарят им Раду, преди да сбърка решаващо, направи много впечатляващи спасявания и почти отчая домакините.

Ла Виола излезе напред в резултата още в 16-ата минута благодарение на Джакомо Бонавентура, който получи топката след пробив по дясното крило и подаване настрани на Кристиан Куаме. Но само две минути по-късно Кремонезе изравни, след като Лукас Куарта се освободи последователно от двама персонални пазачи и центрира на главата на Окереке, който останал сам, насочи в мрежата.

В 34-ата минута Фиорентина отново излезе напред, като Лука Йович вкара първото си попадение в Италия. Сотил му подаде, а сърбинът прати топката през краката на двама бранители, за да влезе в мрежата.

Кремонезе продължи да се съпротивлява и стигна до доста куриозен гол за 2:2. Разписа се Матео Бианкети от 1 метър. Но заслугата е на Кристиан Буонауито, който директно от корнер едва не вкара, принуждавайки неподготвения вратар Голини просто да сервира топката на Бианкети.

В другата среща на старта Лацио обърна Болоня с 2:1, като червените картони на "Олимпико" бяха два. Австриецът Марко Арнаутович откри за гостите от Болоня в 38-ата минута от дузпа, но в 68-ата минута Лоренцо де Силвестри си вкара автогол за 1:1. Лацио, който остана 10 играчи на терена от 6-ата минута още заради изгонването на Луис Максимилиано, стигнаха до успеха с гол на вечния си реализатор Чиро Имобиле в 79-ата минута. По това време гостите също бяха останали 10 на терена, тъй като Адама Сумаоро също бе изгонен в добавеното време на първата част в втори жълт и червен картон.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!