Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Фиорентина надви у дома Милан с 2:1 в мач от 25-ия кръг на италианската Серия "А" и спря серията четири поредни победи на "росонерите" във всички турнири.

През първата част домакините бяха по-активни, но не успяха да материализират превъзходството си с гол, след като в 25-ата минута Фикайо Томори изчисти от голлинията, за да спаси Милан след удар на Бонавентура. Майк Менян също игра с топката, но тя щеше да се окаже в мрежата и след намесата на стража, но Томори успя да запази нулевото равенство.

Малко след почивката "виолетовите" получиха 11-метров наказателен удар и Нико Гонсалес (49-дузпа) бе точен от бялата точка за 1:0. В 58-ата минута Тео Ернандес имаше отлична възможност да възстанови равенството. Пиетро Терачано обаче бързо скъси дистанцията и се намеси отлично. Секунди след това Анте Ребич стреля от пряк свободен удар, но шутът му беше доста разочароващ. Додо, Бонавентура и Артур Кабрал пропуснаха добри положения за домакините, а в 77-ата минута настъпи комичен момент, когато главният съдия на срещата Марко ди Бело отсъди дузпа в полза на Милан за игра с ръка, каквато не се видя на повторенията и след преглеждане на ситуацията с ВАР реферът видя грешката си, за да отмени решението си.

В края на мача Лука Йович (87) удвои аванса на Фиорентина след центриране на Додо, а в последните секунди Тео Ернандес (90+5) само оформи крайния резултат с мощен удар под гредата.

След загубата си Милан заема четвъртото място с 47 точки, но е с мач повече от Рома, като "вълците" са с три точки назад. "Виолетовите" пък са на 12-ата позиция в класирането с 31 пункта.

В друг мач от кръга по-рано Аталанта и Удинезе завършиха 0:0 в Бергамо.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!