Германският специалист Ралф Рангник призна, че е водил преговори с Милан, но те са били прекъснати заради пандемията от коронавируса. В момента той е ръководител на различните франчайзи на Ред Бул в Ню Йорк, Залцбург и Лайпциг и за последно бе треньор на германския от тези тимове.

„Имаше разговори с Милан, но заради пандемията от короанвирус трябваше да се разгледат и други неща, включително и това дали Ралф Рангник е правилният човек за тях и обратното“, разкри Рангник пред Mitteldeutsche Zeitung.

Според информациите му е била предложена уникална роля в италианския футбол – да заема едновременно ролята на треньор и спортен директор, за да изгради сам своя Милан.

„Не се интересувам от финансовите аспекти. За мен е необходимо да имам определено влияние, което не е същото като властта, въпреки че в някои ситуации се нуждаете от сила, за да движите нещата. Спомням си първите дни в Лайпциг – нямаше физиотерапевти, лекарите бяха напуснали и нямаше треньор. Сезонът трябваше да започне след две седмици. Нуждаехме се от бързи решения, затова наех Алекс Зорнигер, също така двама нови физиотерапевти и лекари за пет часа. Александър Секора препоръча останалите. Ако трябваше да мисля теоретично дали да работя другаде, трябваше да ми се даде възможност да взема бързи решения като това“, добави германецът.

Специалистът коментира и ситуацията около голямата звезда на РБ Лайпциг Тимо Вернер, към когото интерес има от тимове като Ливърпул, Байерн, Милан, Интер и Ювентус.

„Познавам добре Тимо и той трябва да продължи да се усъвършенства. Ще се радвам, ако той остане в РБ Лайпциг. Ако поиска да си тръгне, ще трябва да прецени дали ще получава редовно шанс за игра, както тук“, завърши Рангник.