Ганайският футболист Феликс Афена-Гиан се превърна в герой за Рома, вкарвайки и двата гола за успеха с 2:0 при визитата на Дженоа в мач от 13-ия кръг в италианската Серия "А". За 18-годишния ганаец това беше едва трети мач с екипа на „вълците“ в италианския елит, а с двете си попадения се нареди на трето място сред най-младите чуждестранни футболисти, вкарвали поне два гола в един мач от Калчото. Афена-Гиан направи това на 18 години и 306 дни, а пред него са само бившият нападател на Милан Алешандре Пат - 18 години и 147 дни, и Валери Божинов, който се разписа повече от веднъж в мач на Лече когато беше на възраст от 17 години и 337 дни.  

Междувременно треньорът Жозе Моуриньо трогна с жест младата звезда на тима. Португалецът купи футболни обувки на ганаеца, спазвайки си обещанието да направи подарък на играча, ако се разпише в срещата.

Късно снощи 18-годишният Феликс Афеня-Гиян отбеляза два гола след 80-а минута за успеха на Рома с 2:0 като гост над Дженоа на Андрий Шевченко. След срещата стана ясно, че наставникът на "джалоросите" Жозе Моуриньо е дал обещание на ганайския талант, че ще му купи харесаните от него обувки на стойност 800 евро.

"Дадох дума на Феликс да му купя обувки, които много харесва, но са наистина скъпи - струват 800 евро. Затова дотича до мен и ми каза да не забравям обещанието си! Утре сутрин това ще бъде първото, което ще свърша. Съжалявам за Алберто Де Роси и дубъла, но Феликс остава с нас", заяви Специалния.