Андрей Гълъбинов започна като титуляр за Дженоа, който завърши 0:0 при визитата си на Сасуоло в среща от първия кръг на италианската Серия „А”. Българският национал остана в игра до 81-ата минута, когато отстъпи мястото си на Салседо Мора. „Грифоните” от Генуа така и не успяха да преодолеят отбраната на домакините от Реджо Емилия, които също не оползотвориха положенията си. Така в крайна сметка двата тима поделиха по точка на старта на новия сезон.

Лацио и новакът СПАЛ също завършиха 0:0. Така „орлите” започнаха кампанията с издънка на „Олимпико” в Рим, а във втория кръг ще гостуват на Киево, който пък спечели с 2:1 при визитата си на Удинезе. „Летящите магаренца” от Верона стигнаха до трите точки след голове на Роберто Инглесе (15) и асистиралия му словенец Валтер Бирса (54) след пас на аржентинец Лукас Кастро. Между тези попадения за „фриуланите” се разписа французинът Сирил Теро (37) след подаване на Де Паул.

Сампдория пък обърна друг новак Беневенто с 2:1. „Вещиците” поведоха с гол на Арнато Чикирети (15) след пас на Каталди, но „моряците” от Генуа стигнаха до трите точки с две попадения на Фабио Куалиарела (38, 54), при второто от които той получи пас от Рамирес.

Болоня и Торино пък поделиха по точка след 1:1. Ди Франческо (27) даде преднина на домакините след пас на Верди, а „биковете” изравниха чрез Адем Ляич (33), който се разписа след асистенция на нигериеца Джоел Оби.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!