Българският национал Андрей Гълъбинов започна като титуляр и игра едно полувреме за Дженоа при победата с 1:0 в гостуването на Киево от 24-ия кръг на италианската Серия „А”. Победния гол за „грифоните” реализира уругваецът Диего Лаксалт (90+1) в последните секунди след пас на Джанлука Лападула, появил се на мястото на Гълъбинов в добавеното време на първата част. След седмата си победа за сезона Дженоа е на 12-а позиция с 27 точки. „Летящите магаренца” от Верона записаха 12-а загуба и са 16-и с 22 точки.

Сампдория срази у дома предпоследния Верона с 2:0 и записа 12-и успех за сезона. Едгар Барето (50) след пас на Капрари и Фабио Куалиарела (85-дузпа) бяха точни за победата на „моряците”, които са шести с 41 точки. Верона остава на предпоследната 19-а позиция с 16 точки.

Торино също записа домакинска победа с 2:0 над Удинезе. Никола Н’Кулу (32) след пас на Яго Фалке, както и Андреа Белоти (66) се разписаха за осмия успех на „биковете” този сезон, след който те са девети с 36 точки. „Фриуланите” допуснаха 11-о поражение и са десети с 33 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"