Лацио загуби у дома от Дженоа с 1:2 в последна среща от 23-ия кръг на италианската Серия „А”. Българският национал Андрей Гълъбинов игра цял мач за гостите и се отличи с аистенция за първия от головете им.

През първата част нито един от съперниците не успя да реализира някое от положенията си и така до гол не се стигна. Десет минути след почивката македонският ветеран Горан Пандев (55) даде преднина на „грифоните” след асистенция на Гълъбинов. Радостта на гостите обаче бе твърде кратка, тъй като Марко Пароло (59) бързо възстанови равенството след асистенция на Мартн Касерес.

В 81-ата минута гол на уругваеца Диего Лаксалт от гостите бе отменен след преглеждане на ситуацията със системата за видеоповторения (ВАР), която показа, че футболистът си е помогнал с ръка при повеждането на топката. Три минути след това голмайсторът на „орлите” Чиро Имобиле пропусна да им донесе победата, след като ударът му бе отразен от вратаря Матиа Перин. Вместо това гостите си тръгнаха с трите точки, след като в добавеното време Диего Лаксалт (90+2) с глава оформи крайния резултат.

След петата си загуба за сезона Лацио остава трети с 46 точки и има една аванс пред четвъртия Интер, но е на 13 зад втория Ювентус. Дженоа записа шеста победа в шампионата и заема 13-а позиция с 24 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"