Наполи се върна на върха в Серия "А" след победа като гост с 2:0 над последния в класирането Беневенто. Точни за успеха на тима, воден от Маурицио Сари, бяха Дрис Мертенс и Марек Хамшик.

Наполи събра 60 точки и има една повече от шампиона Ювентус, който по-рано в неделния ден разби Сасуоло със 7:0.

Гостите диктуваха играта през по-голямата част от мача. В 20-ата минута натискът на Наполи доведе до откриването на резултата. Дрис Мертенс с техничен удар от наказателното поле отбеляза 14-ия си гол за сезона - 0:1. В 25-ата минута белгийският национал беше близо до втори гол, но вратарят на Беневенто Пуджони спаси. Стражът на домакините се прояви добре и три минути по-късно, когато Хосе Кайехон стреля мощно право в тялото му.

В края на полувремето Беневенто беше близо до изравняване след страхотна атака, но Джуричич не успя да реализира. 

Наполи удвои в началото на втората част, след като капитанът Марек Хамшик бе точен след асистенция на Хосе Кайехон - 0:2. 

В 56-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, след като Кулибали ритна съперник в опита си да изчисти топката от наказателното поле.  Зад топката застана Гилерме, но изпълнението се забави, тъй като беше поискано видеоповторение. В крайна сметка реферът Марко ди Бело отмени решението си, тъй като се оказа, че е имало засада при атаката на Беневенто.

До края играчите на Наполи пропуснаха няколко добри възможности. 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"