Попълнете търсена ключова дума или фраза

Гол в добавеното време доближи Интер до титлата ВИДЕО

https://blitz.bg/sport/italiya/gol-v-dobavenoto-vreme-doblizhi-inter-do-titlata-video_539750.html Blitz.bg/Sport

"Нерадзурите" с обрат в Удине, може да спечелят Скудетото в дербито с Милан

снимка: Getty Images/Gulliver
1 от 1

Интер обърна Удинезе за успеха с 2:1 като гост на стадион „Фриули“ в мач от 31-ия кръг на италианската Серия "А" и направи нова огромна крачка към титлата. Лазар Самарджич (40) даде аванс на „зебрите“, а изравнителното попадение за „нерадзурите“ бе дело на Хакан Чалханоглу (55-дузпа). Дълбоко в добавеното време Давиде Фратези (90+5) донесе трите точки на гостите и ги доближи до Скудетото.

Интер натисна в началото и след 10 минути игра Федерико Димарко се свлече в наказателното поле на Удинезе, като „нерадзурите“ имаха претенции за дузпа, които обаче бяха подминати. Минута по-късно след центриране в наказателното поле на Удинезе, Бенжамен Павар засече с глава, но бранител на домакините го блокира. Малко след това Хакан Чалханоглу получи топката в пеналта и нанесе силен удар към левия ъгъл на вратата, но Мадука Окойе направи страхотно спасяване и още веднъж след това при нов шут на турчина, но от границата на наказателното поле.

Противно на очакванията Удинезе успя да поведе с първия си точен удар към вратата на Интер. В 40-ата минута Роберто Перейра комбинира с Лазар Самарджич, който навлезе навътре и стреля от границата на наказателното поле, а след рикошет в Димарко, топката влезе във вратата на Ян Зомер за 1:0. Две минути след това Лаутаро Мартинес засече центриране в наказателното поле, но отново Мадука Окойе бе на висота.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Интер натисна и след почивката, като успя да прати топката във вратата на Окойе само 2 минути след подновяването на играта. Федерико Димарко центрира на втора греда от статично положение, където Мартинес свали за Карлос Аугусто, който прати топката в мрежата. След проверка на ситуацията с ВАР, обаче голът не бе зачетен заради засада. Малко по-късно след центриране в наказателното поле на Удинезе от статично положение, Маркус Тюрам се опита да отиграе с глава, но Мадука Окойе излезе неразчетено и влетя право в нападателя на Интер. Съдията не се поколеба да посочи бялата точка, а Хакан Чалханоглу изпълни дузпата в 55-ата минута по безапелационен начин за 1:1.

Хасан Камара се откъсна зад отбраната на Интер и стреля в 66-ата минута, но Хенрих Мхитарян направи страхотен спринт, за да избие топката и да спаси своя тим от инкасирането на втори гол. Усилията на гостите дадоха резултат в петата минута от добавеното време, когато Николо Барела комбинира с Марко Арнаутович, който чукна топката с пета за Лаутаро Мартинес. Капитанът на Интер отправи мощен удар, който Окойе отрази, изпращайки кълбото в левия страничен стълб на вратата си. Топката се разходи по голлинията, а Давиде Фратези я добави в мрежата за крайното 1:2.

Интер остава лидер с 82 точки в актива си, запазвайки шансовете си да спечели Скудетото в градското дерби с Милан на 22 април. Преди това "нерадзурите" имат домакинство срещу Каляри. Удинезе е на 14-та позиция с 29 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!

Още по темата