Ювентус победи у дома Фиорентина само с 1:0 в мач от 31-ия кръг на италианската Серия "А", въпреки че вкара четири гола, три от които обаче не бяха зачетени. Единственото попадение в Торино реализира Федерико Гати (21).

Двубоят на „Алианц Стейдиъм“ започна по страхотен начин за домакините, които вкараха гол в 6-ата минута, но попадението на Уестън Маккени не бе зачетено заради засада. Шест минути по-късно Юве реализира нов гол в мрежата на Пиетро Терачиано, но страничният съдия вдигна флага си и попадението на Бремер не бе зачетено. Бразилският защитник бе близо до нов гол в 21-ата минута, когато засече с глава центриране от ъглов удар, но уцели левия страничен стълб. Вместо това, топката стигна до Федерико Гати и той отблизо прати топката във вратата на „виолетовите“, като този път попадението нямаше за какво да бъде отменено.

Тимът на Масимилиано Алегри продължи да играе чудесно в предни позиции, като в 32-ата минута тифозите на „бианконерите“ отново избухнаха, след като Маккени свали една топка с глава за Душан Влахович и сърбинът безкомпромисно порази вратата на бившия си отбор. Голът обаче бе преразгледан с ВАР, при което стана ясно, че е имало засада и попадението на Влахович не бе зачетено.

Фиорентина можеше да изравни в 41-ата минута, когато Кристиано Бираги стреля от дистанция, но топката мина покрай вратата на Войчех Шчесни.

В 75-ата минута Николас Гонсалес си нагласи топката и стреля от 15-ина метра, а Шчесни се разтегна максимално и докосна топката, която след това се удари в гредата. Фиорентина продължи да опитва да стигне до изравнителен гол, но „старата госпожа“ не се пропука в защита и стигна до победата.

След успеха си "бианконерите" събраха 62 точки на 3-ото място във временното класиране, а „Ла Виола“ е чак на десета позиция с 43 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!