Наполи разби Верона като гост с 5:2 в мач от първия кръг на италианската Серия "А".

Играчите на Лучано Спалети притиснаха своя домакин още от началото и в първите 20 минути Виктор Осимен, Квича Кварацхелия и Ървин Лосано пропуснаха да се разпишат.

В 29-ата минута Верона успя да поведе, след като Иван Илич центрира от корнер, Корай Гьнтер с глава насочи топката към Кевин Лазаня и той я прати в мрежата за 1:0.

Наполи веднага се хвърли в атака и в 34-ата минута Андре Замбо Ангиса нацели гредата. Три минути по-късно обаче грузинският футболист Квича Кварцхелия се разписа и изравни с глава след асистенция на Ървин Лосано.

В третата минута на добавеното време на първото полувреме Марио Руи центрира от корнер, Джовани ди Лоренцо се пребори за топката и я насочи към Виктор Осимен, който направи пълен обрат.

В 48-ата минута Тома Анри изравни след пас на Фараони, но до края на мача гостите взеха инициативата и разбиха домакините от града на Ромео и Жулиета. В 55-ата минута Пьтр Желински даде аванс на Наполи, а другите два гола вкараха Станислав Лоботка в 65-ата и Матео Политано в 79-ата минута.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!