Милан спечели с 2:0 при визитата си на Каляри в последния мач от 18-ия кръг на италианската Серия „А“ и се завърна на върха с аванс от три точки пред градския съперник Интер. Златан Ибрахимович (7-дузпа, 52) избухна на два пъти и донесе важните три точки за „росонерите“, които завършиха мача с човек по-малко заради червения картон на Саелемакерс.

Срещата започна кошмарно за домакините от Остров Сардиния, след като в самото начало Ликоянис извърши нарушение срещу Ибрахимович, което доведе до дузпа за гостите. Зад топката в 7-ата минута застана именно Ибра, който се разписа от бялата точка и даде аванс на отбора си. До края на полувремето Давиде Калабрия на два пъти опита късмета си да удвои преднината на "росонерите", но не намери целта, а във втория случай топката се отби в гредата.

Седем минути след началото на втората част Ибрахимович отново бе точен, но този път след асистенция на Калабрия. Попадението на шведа бе проверено с ВАР и в крайна сметка зачетено.

В 64-ата минута вратарят на гостите Донарума направи първото си спасяване в мача, отразявайки удар на Джовани Симеоне. Десет минути след това влезлият като резерва в 66-ата минута Саелемакерс бе изгонен за втори жълт картон и Милан завърши мача в намален състав. В 84-ата минута Чепители от домакините отклони с глава центриране от свободен удар, но топката премина на сантиметри встрани от вратата.

С успеха си Милан се завърна на върха с 43 точки и три аванс пред Интер. Каляри допусна шеста поредна загуба във всички турнири и остава на 17-а позиция с 14 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"