Интер срази у дома шампиона Ювентус с 2:0 в 225-ото издание на "Дерби д'Италия" в мач от 18-ия кръг на Серия "А" и излезе на върха пред градския съперник Милан, който е с мач по-малко. Артуро Видал (12) наказа някогашния си тим, а Николо Барела (52) вкара другия гол за успеха.

Двубоят бе специален за треньора на гостите Андреа Пирло, който се изправи срещу своя ментор Антонио Конте, който е начело на "нерадзурите". На пресконференцията си преди мача Пирло призна, че именно Конте е бил първият човек, който го е вдъхновил да се заеме с треньорската професия, след като му бе наставник първо в Ювентус, а след това и в националния отбор на Италия.

Малко преди преди началото на срещата имаше продължителна заря, подготвена от тифозите на домакините, които започнаха силно и в 12-ата минута вече водеха в резултата, след като Николо Барела центрира в наказателното поле и Артуро Видал наказа един от бившите тимове в кариерата си, разписвайки се с глава а 1:0. Малко преди това попадение гол на Роналдо не бе зачетен заради засада.

Силната игра на "нерадзурите" продължи и пропуски направиха Брозович, Лукаку и Лаутаро Мартинес. Кристиано Роналдо шутира на два пъти - първо над вратата, а след това и в ръцете на Самир Ханданович. В 38-ата Лукаку беше намерен на добра позиция, но ударът му не беше проблем за Шчесни, който в 41-ата минута спаси и слаб шут на Барела.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Домакините удвоиха преднината си още с първото си голово положение след почивката. В 52-ата минута Бастони с чудесен извеждащ пас намери Барела, който не сгреши и преодоля Шчесни за 2:0. Три минути след това Видал шутира и след рикошет топката излезе в аут. В 61-ата резервата Уестън Маккени не успя да се разпише с глава от изгодна позиция за гостите.

Последваха пропуски на Брозович и Лаутаро Мартинес, а най-доброто положение до края на мача за Ювентус пропиля Киеза в 88-ата минута, когато Шчесни отрази удара му с вещина.

След успеха си Интер събра 40 точки и заради по-добрата си голова разлика се изкачи на върха пред градския съперник Милан, който утре гостува на Каляри. "Старата госпожа" остава на пета позиция с 33 точки.

По-рано през деня в други срещи от кръга Кротоне разби Беневенто с 4:1, Аталанта и Дженоа завършиха 0:0, а Сасуоло и Парма направиха 1:1.

ИНТЕР - ЮВЕНТУС 2:0
1:0 Артуро Видал (12), 2:0 Николо Барела (52)

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Хакими, Барела, Брозович (77-Галярдини), Видал, Йънг (72-Дармиан), Лукаку, Лаутаро (86-Санчес)
Треньор: Антонио Конте

Ювентус: Счесни, Данило, Бонучи, Киелини, Фработа (58-Бернардески), Киеза, Рабио (58-Маккени), Бентанкур, Рамзи (58-Кулушевски), Роналдо, Мората
Треньор: Андреа Пирло

Милано, стадион "Джузепе Меаца"
Съдия: Даниеле Довери
Жълти картони: Йънг, Барела (Интер); Бонучи, Мората (Ювентус) 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"