Интер победи на свой терен Болоня с 2:1 в среща от 29-ия кръг на италианската Серия „А” и поне за по-малко от 24 часа ще бъде на четвърто място във временното класиране.

„Нерадзурите” доминираха на „Сан Сиро”, но през първата част така и не успяха да преодолеят отбраната и вратаря на гостите. В 11-ата минута звездата на домакините Мауро Икарди бе заменен принудително заради контузия, а вместо него мача доигра Кондогбия.

След почивката футболистите на Болоня удържаха геройски натиска на домакините до 72-ата минута, когато след центриране от корнер хърватинът Иван Перишич с глава се разписа за 1:0.

В 76-ата минута Данило Д’Амброзио подпечата успеха на домакините, след като се възползва от подаване на Жоао Миранда и реализира втория гол в мача. В последната 90-ата минута след грешка на Кодогбия топката попадна във Франка Бриенца, който оформи крайното 2:1 след асистенция на Лука Рицо. 

След втората си поредна победа Интер събра 54 точки и излезе на четвърто място във временното класиране. „Нерадзурите” имат точка аванс пред Фиорентина, който приема опашкаря Верона утре от 16:00 часа българско време и се очаква след победа се върне на четвъртата позиция. Болоня е на девето място с 36 точки преди останалите срещи от кръга.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!