Интер победи драматично гостуващия Наполи с 1:0 в дербито от 18-ия кръг на италианската Серия "А" и поднесе подарък на шампиона и лидер Ювентус, който по-рано завърши 2:2 при визитата си на Аталанта. Лаутаро Мартинес (90+1) бе герой за "нерадзурите" и им осигури трите точки. Гостите завършиха мача с 9 футболисти на терена след червените картони в края на Калиду Кулибали и Лоренцо Инсиние.

Треньорът на домакините Лучано Спалети не можеше да използва халфа Раджа Наинголан, който бе дисциплинарно наказан от клуба изваден от състава заради закъснения за тренировки. И без него обаче „нерадзурите“ започнаха по-активно и можеха да поведат още в 3-ата секунда, след като капитанът им Мауро Икарди стреля към вратата на Алекс Мерет директно от центъра и нацели напречната греда.

Наполи отвърна чак в 16-ата минута, когато Самир Ханданович трябваше да се намесва след удар на Лоренцо Инсиние. Седем минути по-късно треньорът на гостите Карло Анчелоти направи принудителна смяна, заменяйки контузилия се капитан Марек Хамшик и пускайки в игра на негово място Никола Максимович.

В 31-ата минута Иван Перишич вкара гол за домакините, но страничният съдият Александру Констанцу бе вдигнал флага си за засада и попадението не бе зачетено. Интер продължи да играе по-добре и девет минути след това Алекс Мерет се намеси след удар с глава на Жоао Марио, засякъл центриране на Матео Политано. В последната минута първата част пък Калиду Кулибали предотврати сигурен гол във вратата на гостите, след като изчисти топката на голлинията след удар на Икарди.

Играчите на Спалети бяха по-настоятелни и след почивката, но нямаха късмет пред противниковата врата. Марсело Брозович имаше добра възможност, но стреля неточно.

В 81-ата минута Наполи остана в намален състав след втори жълт и червен картон на Калиду Кулибали, който фаулира грубо Матео Политано и оспорва съдийското решение на Паоло Мацолени. Три минути след това Политано центрира и Икарди отправи удар с глава, а Мерет отново спаси. В 89-ата минута гостите можеше да вкарат след удар на Пьотр Желински, но Квадво Асамоа изби на голлинията.

Драмата настъпи в добавеното време, когато резервата Лаутаро Мартинес (90+1) се възползва от грешка на Максимович и с прецизен удар донесе победата за домакините. В последните секунди Лоренцо Инсиние бе изгонен с директен червен картон и гостите завършиха мача с девет футболисти на терена.

След 11-ата си победа за сезона Интер е трети с 36 точки и на пет зад Наполи, който остава втори с изоставане от вече 9 точки след лидера Ювентус. „Нерадзурите“ са и на 5 точки пред четвъртия Лацио.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019