Интер спечели изключително драматично с 4:3 при визитата си на Фиорентина в мач от 11-ия кръг на италианската Серия „А“.

Николо Барела (2) изведе „нерадзурите“ рано напред в резултата, а асистиралият му Лаутаро Мартинес (15) удвои аванса им.

“Виолетовите“ от Флоренция не се предадоха и Артур Кабрал (33-дузпа) намали още през първата част за радост на феновете по трибуните на Артемио Франки.

След час игра Джонатан Иконе (60) вкара красив гол след пас на Коуаме и изравни за 2:2, но гостите получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар и с второто си попадение в мача Лаутаро Мартинес (73-дузпа) отново им даде преднина.

Страхотният спектакъл продължи с нов изравнителен гол за домакините, дело на Лука Йович (90) в самия край след асистенция на Никола Миленкович. Дълбоко в добавеното време Хенрих Мхитарян (90+5) вкара първия си гол с екипа на „нерадзурите“ и има донесе трите точки.

След успеха Интер събра 21 точки на петата позиция и се изравни с Лацио и Удинезе по този показател. Фиорентина е на 13-о място с 10 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!