Шампионът Интер разби гостуващия Болоня с 6:1 в мач от четвъртия кръг на италианската Серия "А".

Още в 6-ата минута Дензел Дъмфрис центрира в наказателното поле на Болоня, където Лаурато Мартинес се разписа с отличен удар в горния ляв ъгъл за 1:0.

След половин час игра Федерико Димарко центрира от корнер и Милан Шкриняр с глава удвои аванса на шампионите. Четири минути по-късно "нерадзурите" поведоха с класическа преднината. Николо Барела се възползва от отскочила топка и с мощен удар в центъра на вратата не остави шансове на стража на гостите.

Интер продължи с доброто си представяне и в 50-ата минута Лаутаро Мартинес получи отлично подаване около точката за изпълнение на дузпа, след което прати топката в напречната греда. След още четири минути Матия Весино вкара за 4:0 след асистенцията на Федерико Димарко. В 63-ата минута Марсело Брозович подаде в наказателното поле, където Един Джеко бе най-съобразителен и се разписа за 5:0, а пет минути след това босненецът бе точен и за 6:0 с втория си гол в мача.

Малко преди края на редовното време Болоня върна един гол. В 86-ата минута Муса Бароу центрира в наказателното поле, където Артур Теате с глава матира Самир Ханданович и оформи крайния резултат.

С тази победа Интер събра 10 точки и заема първо място във временното класиране. Болоня е на седмата позиция със 7 точки в актива си.

В друг мач от кръга по-рано днес Фиорентина спечели с 2:1 при визитата си на Дженоа.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИЯ