Лацио победи Интер за втори пореден път на "Олимпико" с 3:1 в мач от Серия "А". Така "орлите" събраха 7 точки от първите 3 кръга и временно са лидер, а "нерадзурите" остават с 6 в актива си и са на четвъртата позиция.

Луис Алберто и Педро Родригес, които се появиха като резерви, изиграха ключова роля за домакините, отбелязвайки по веднъж през второто полувреме.

Фелипе Андерсон даде аванс на домакините минути преди почивката, когато вкара с глава след пас на Милинкович-Савич, а гостите не изоставаха дълго и благодарение на Лаутаро Мартинес изравниха в 51-ата минута. Тогава аржентинецът се разписа след подаване на Дензел Дъмфрис - 1:1.

В заключителните минути на двубоя испанските резерви на Лацио изскочиха на сцената. Головете им определено могат да се конкурират по красота, като първо Луис Алберто заби топката в горния ъгъл на вратаря Ханданович след асистенция на сънародника си Педро - 2:1 в 75-ата минута. В 86-ата и самият Педро отбеляза, реализирайки благодарение на хубав пас на Чиро Имобиле - 3:1.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!