ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на efbet Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Интер спечели трудно с 1:0 при визитата си на Болоня в мач от 28-ия кръг на италианската Серия "А" и направи нова огромна крачка към титлата с десета поредна победа за първенство и 13-а във всички турнири. Германският защитник Ян Бисек (37) вкара единственото попадение в срещата.

Още в 10-ата минута Алексис Санчес си отвори пространство за удар и отправи такъв от наказателното поле на Болоня, като насочи топката в десния ъгъл, но Лукаш Скорупски отрази. Пет минути по-късно Матео Дармиан стреля към вратата на Болоня, но не успя да намери очертанията, като топката прелетя покрай левия страничен стълб.

Николо Барела излезе на чиста позиция за удар в 22-рата минута, но отново Лукаш Скорупски бе последната пречка пред гола. Интер бързо си върна притежанието и Карлос Аугусто пробва рефлекса на стража на Болоня на свой ред, но Скорупски пак се справи.

В в 34-ата минута Люис Фъргюсън имаше първата добра възможност да отбелязване за домакините, но Ян Зомер също направи страхотно спасяване. Три минути след това Алесандро Бастони показа добра техника и центрира топката в наказателното поле на Болоня, където Ян Бисек засече с глава и насочи топката в горния ляв ъгъл на вратата за 0:1.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

След почивката в 48-ата минута Стефан Пош получи топката в наказателното поле на Интер и отправи силен удар, но не намери очертанията на вратата на Ян Зомер. Болоня играеше по-активно и Люис Фъргюсън излезе на стрелкова позиция в 74-ата минута, когато отправи удар от границата на наказателното поле на Интер, а топката прелетя покрай десния страничен стълб.

Последната опасност пред вратата на Интер бе в 78-ата минута, когато Йошуа Зиркзее бе изведен зад гърба на отбраната на „нерадзурите“. Нидерландецът стреля към долния десен ъгъл, но Ян Зомер направи феноменално спасяване. До края играчите на Интер не допуснаха изненада и се поздравиха с трите точки.

След този успех Интер дръпна пред своите преследвачи, като вече има 75 точки и остави Ювентус на 18 зад себе си. Болоня пък е на 4-то място с 51 пункта.

В други срещи от кръга по-рано през деня Каляри срази Салернитана с 4:2, а Сасуоло надви Фрозиноне с 1:0 на свой терен.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!