Интер спечели с 2:0 при визитата си на последния в класирането Кротоне в мач от 34-ия кръг на италианската Серия "А" и направи решителна крачка към титлата. Кристиан Ериксен (69) и Ашраф Хакими (90+2) вкараха головете за "нерадзурите", които могат да станат шампиони още утре, ако Аталанта не победи при гостуването си на Сасуоло.

Гостите диктуваха събитията на терена от самото начало и пропуски през първата част направиха Стефано Сенси, Лаутаро Мартинес на два пъти и Ромелу Лукаку, след чийто удар с глава в 23-ата минута топката срещна лявата греда на вратата на Кордас. 

Играчите на Антонио Конте поведоха в 69-ата минута, когато Ромелу Лукаку подаде към Кристиан Ериксен, който шутира от границата на наказателното поле и прати топката в долния ляв ъгъл. Гол на Лукаку не беше зачетен в 83-ата минута заради засада, след като ситуацията бе разгледана с ВАР, но в добавеното време Ашраф Хакими оформи крайния резултат.

Интер е лидер в класирането с 82 точки и има 14 повече от Аталанта, а при издънка на бергамаските в гостуването на Сасуоло, воденият от Антонио Конте ще може да триумфира с шампионската титла още в неделя. Кротоне е последен в класирането с 18 точки и вече изпадна в Серия "Б".

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"