Интер надви у дома Верона с минималното 1:0 в мач от 18-ия кръг на италианската Серия А. „Нерадзурите“ на моменти дори не можеха да изнесат топката от своята половина и бяха освирквани от тифозите си, а победния гол вкара Лаутаро Мартинес (3) в самото начало.

Двубоят на "Джузепе Меаца" започна с домакински натиск и още в 3-ата минута Лаутаро Мартинес овладя рикоширала топка, за да я прати във вратата на Лоренцо Монтипо за 1:0.

Три минути преди края на редовното време за първата част Хенрих Мкхитарян шутира, а топката рикошира в ръката на играч на Верона, но съдията не посочи бялата точка.

След почивката в 63-ата минута Лаутаро Мартинес би изведен зад гърба на отбраната на Верона, след което прехвърли прецизно Монтипо, но голът не бе зачетен заради нарушение в атака на аржентинеца. Седем минути по-късно Ибрахим Сюлеймана напредна с дрибъл и си освободи пространство, за да шутира, но вратарят Андре Онана спаси удара му.

В 81-ата минута Кристиян Аслани опита удар от далечна дистанция, но топката прелетя покрай левия страничен стълб.

След този успех Интер събра 37 точки на четвъртата позиция и се изравни с третия Ювентус, а двата тима са на една зад втория Милан. Верона остава на предпоследното място със само 9 точки в актива си.