Интер надви у дома Аталанта с 3:2 в двубой от предпоследния 37-и кръг в италианската Серия "А" и си гарантира участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Само няколко секунди след първия съдийски сигнал Лаутаро Мартинес изведе Ромелу Лукаку, който се справи с изкуствената засада и остана сам срещу на Аталанта. Белгийският нападател не трепна и реализира, за да изведе „нерадзурите“ напред в резултата от съблекалнята.

Интер не смяташе да спира и в 3-ата минута удвои своя аванс, когато Федерико Димарко засече центриране в наказателното поле на Аталанта, но топката рикошира в левия страничен стълб. Николо Барела бе на правилното място в правилния момент, за да направи добавка право в целта.

До края на първото полувреме футболистите на „богинята“ отговориха. В 36-ата минута след рикошет в наказателното поле на Интер Марио Пашалич прати топката в мрежата зад гърба на Андре Онана.

„Нерадзурите“ продължиха да са по-активният от двата отбора и през второто полувреме. В 77-ата минута Ромелу Лукаку подаде за Марсело Брозович, който изведе Лаутаро Мартинес сам срещу Марко Спортиело, а аржентинецът реализира за 3:1.

В първата минута от добавеното време Луис Муриел шутира от средно разстояние, Андре Онана не отрази по най-добрия начин, като топката рикошира в десния страничен стълб и влезе във вратата.

След този успех „нерадзурите“ си подсигуриха мястото в топ 4, след като вече събра актив от 69 точки и се намира на второ място, докато „бергамаските“ са на 5-а позиция с 61 пункта.

ИНТЕР - АТАЛАНТА 3:2
1:0 Ромелу Лукаку (1), 2:0 Николо Барела (3), 2:1 Марио Пашалич (36), 3:1 Лаутаро Мартинес (77), 3:2 Луис Муриел (90+1)

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!