Организаторите на приятелския мач между Ювентус и сборен тим от звезди на първенството в Южна Корея ще заведат съдебен иск срещу италианския шампион и искат 60 милиона долара като неустойка заради Кристиано Роналдо. Голямата звезда на „бианконерите“ не игра за тях във въпросния мач, а от клуба са имали подписан договор португалецът да се появи на терена за поне 45 минути. В крайна сметка той не игра, а официалното обяснение от тима бе "мускулна умора" на португалеца.

Корейците искат обезщетение за "морално увреждане" на феновете, платили за билетите си с идеята да гледат една от най-големите звезди на световния футбол. Адвокатът Ким Мин Ки се е заел със случая и ще заведе дело от името на всеки един зрител индивидуално за 1 милион корейски вона на човек - 846 долара. По трибуните имаше 65 000 души и колективният иск ще е за 60 милиона долара.

„Старата госпожа“ взе 30 милиона долара комисионна за участието в мача, но ако съдът приеме този иск, неустойката по договора ще е двойно по-голяма.