Милан победи у дома Торино с минималното 1:0 в последния мач от 24-ия кръг на италианската Серия "А". Анте Ребич (25) вкара гола за успеха.

"Росонерите" бяха по-активни, но чисти положения липсваха в началото. В 20-ата минута вратарят на „биковете“ Сиригу със сетни усилия изби удар на Пакета от границата на наказателно поле. Пет минути след това Кастийехо центрира и хърватинът Анте Ребич (25) прати топката в мрежата, реализирайки петия си гол в италианския елит. Сериозни положения до края на първата част липсваха, а в 44-ата минута Кяер се контузи и бе заменен принудително от наставника на домакините Стефано Пиоли, който пусна в игра младока Матео Габия, който дебютира в елита.

След почивката Ибрахимович и Кастийехо пропуснаха да удвоят преднината на домакините при бързи контраатаки. В 57-ата минута Белоти от гостите отправи удар с глава, но Донарума спаси. Домакините отстъпиха инициативата, но гостите така и не съумяха да стигнат до изравнително попадение.

Така Милан събра 35 точки и задмина Наполи на осмата позиция, доближавайки се на 4 точки от петия Рома. Торино инкасира шеста поредна загуба във всички турнири и остава 14-и с 27 точки и на 5 пред зоната на изпадащите.