Звездата на Ал Насър от Саудитска Арабия Кристиано Роналдо чака обаждане от прокуратурата в Торино, след като взе решение да свидетелства срещу Ювентус в разследване срещу клуба за финансови измами, съобщават италианските медии.

Прокурорите обвиняват "бианконерите" във фалшифициране на капиталови печалби чрез завишени стойности на трансфери на играчи и подвеждане на фондовия пазар, след като тайно са се съгласили да плащат заплатите на играчите по време на ранните етапи на COVID-19 пандемията. 

Роналдо е важна фигура в разследването, след като е намерен таен документ, който обещава да му се плаща по време на пандемията и е подписан от тогавашния спортен директор Фабио Паратичи, но не и от самия играч. Така португалецът никога не е получил 19 милиона евро, обсъждани в този документ, и иска да си върне парите.

Има вероятност показанията на португалската звезда да бъдат предадени чрез съдебни поръчки, което му позволява да даде своята версия на събитията от Саудитска Арабия и да не пътува до Италия. Той може да стане граждански ищец срещу "старата госпожа", за да получи дължимите общо около 28 милиона евро – 19 милиона евро, както е договорено плюс правни такси и комисионни.