Бившият тим на Александър Тонев Кротоне и СПАЛ записаха победи в 35-ия кръг на италианската Серия „А” по пътя към спасението, а последният Беневенто официално изпадна след зрелищно реми 3:3 на свой терен.

Кротоне разби у сома Сасуоло с 4:1 след голове на Марсело Трота (3, 31) и Симеон Нванкво (16, 89). Две асистенции в мача даде Давиде Фараони, а след успеха си Кротоне излезе 15-и с 34 точки и е на 3 пред опасната зона. Доменико Берарди (45+2-дузпа) се разписа за гостите от Сасуоло, които са 13-и с 37 точки и на 6 пред зоната на изпадащите.

СПАЛ спечели с 3:1 при визитата си на прекия конкурент в битката за оцеляване Верона. Домакините от града на Ромео и Жулиета поведоха с гол на Матия Велоти (13) след пас на Петкович, а СПАЛ направи пълен обрат след автогол в последните секунди на първата част на Мохамед Фарес и попадения на Фелипе (71) и Ясмин Куртич (90+3). Така СПАЛ събра 32 точки заема 17-ата спасителна позиция, имайки аванса от точка пред 18-ия Киево. Верона е предпоследен с 25 точки и има само теоретични шансове за спасение.

Беневенто пък официално изпадна след 3:3 у дома с Удинезе. Швейцарецът Силван Видмер (13) даде аванс за гостите, а „вещиците” обърнаха резултата след попадения на Бенито Виола (23) и Масимо Кода (76-дузпа). „Фриуланите” само за две минути на свой ред обърнаха нещата с голове на Кевин Ласаня (78, 79). В последната минута Бакари Саня (90) оформи крайния резултат. След равенството Беневенто е последен с 18 точки и няма дори математически шансове за оцеляване в елита. Удинезе е 14-и с 34 точки на 3 пред опасната зона.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"