Лацио и Наполи завършиха разочароващо за феновете 0:0 в мач от 22-ия кръг на италианската Серия "А". Двата тима не създадоха почти нищо интересно пред противниковата врата. Гол на домакините в началото на второто полувреме беше отменен заради засада на Тати Кастеянос.  "Орлите" бяха без Чиро Имобиле, докато за партенопеите липсваха нигерийският национал Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия. 

През първата част играта се развиваше основно в средата на терена, а двата отбора рядко застрашаваха противниковата врата. В 34-ата минута домакините поискаха дузпа, след като Тати Кастеянос падна в наказателното поле, но главният съдия Даниеле Орсато не уважи претенциите им. 

Малко след почивката Тати Кастеянос получи подаване в наказателното поле, овладя на гърди и със страхотен удар със задна ножица прати топката във вратата. Нападателят обаче беше зад защитата на гостите и попадението не беше зачетено. 

В 65-ата минута Лацио най-накрая сътвори нещо интересно пред вратата на Пиерлуиджи Голини. Каталди получи пред наказателното поле и отправи силен удар, който профуча покрай гредата. Две минути по-късно Джанлука Гаетано отправи удар от движение, който премина опасно покрай вратата. 

В 74-ата минута Матео Гендузи пусна отличен пас към Исаксен отдясно в наказателното поле и той върна към Кастеянос, който от десетина метра опита удар с пета, който беше избит от защитник. Валтер Мадзари пусна в игра новите си попълнения Сирил Нгонге и Леандер Дендонкер, за които това беше дебют. И двамата обаче не промениха почти нищо в играта на гостите. До края на мача голове и така не паднаха.

След равенството Лацио събра 34 точки и заема шесто място във временното класиране. Наполи е девети с две точки по-малко. 

По-рано през деня Монца се наложи с 1:0 у дома над Сасуоло. Единственото попадение бе дело на Андреа Колпани в 31-ата минута.

След този успех Монца има актив от 28 точки и е на 12-то място. Сасуоло е 15-и в класирането с 19 точки.

В друга среща от кръга Верона завърши наравно 1:1 с Фрозиноне. Томаш Суслав откри от дузпа за Верона през първата част, а Кайо Жорже донесе точка за гостите с попадение след почивката.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!