Лацио и Рома записаха минимални успехи в срещите си от междинния десети кръг на италианската Серия „А”.

„Орлите” от Лацио спечелиха с 2:1 при визитата си на Болоня. Сергей Милинкович-Савич (4) и асистиралият му Сенад Лулич (28) след пас на Луис Алберто дадоха комфортна преднина на гостите. След почивката същият този Лулич си вкара автогол и оформи крайния резултат. Лацио събра 25 точки и остава на четвърта позиция с равен актив с шампиона Ювентус, който е трети заради по-добрата си голова разлика. Болоня е на 11-о място с 14 точки.

Рома пък излъга  дома Кротоне без Александър Тонев с 1:0. Единственият и победен гол за „вълците” на „Олимпико” реализира аржентинецът Диего Пероти (10-дузпа) в самото начало. Така те събраха 21 точки и заемат пето място. Кротоне е точно над чертата на 17-а позиция с 6 точки.

Фиорентина пък разби гостуващия Торино с 3:0 на своя „Артемио Франки” във Флоренция. Бенаси (29), асистиралият му Симеоне (66) и Бабакар (74-дузпа) бяха точки за „виолетовите”, които са седми с 16 точки. „Биковете” завършиха мача в намален състав след червения картон на Барека в 73-ата минута. Те са на 12-о място с 13 точки.

Каляри надви новака Беневенто драматично с 2:1. Фараго (9) даде аванс на домакините, а Лемело (90+4-дузпа) изравни и даде надежди на гостите, че може да спечелят първа историческа точка в елита. Паволети (90+5) обаче донесе пълния актив от точки на домакините от остров Сардиния. Така Каляри събра 9 точки и е на 14-а позиция. Беневенто е на дъното без нито една точка след десет поредни загуби.

Сасуоло отстъпи на свой терен от Удинезе с 0:1. Антонин Барак (32) бе точен за успеха на „фриуланите”, които са 13-и с 9 точки. Сасуоло е на 15-а позиция с 8 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"