След пораженията си през седмицата в междинния кръг Лацио и Рома се върнаха на победния път в италианската Серия „А“.

Лацио падна през седмицата от Интер (0:1) в Милано, а сега разби у дома Дженоа с 4:0 в мач от шестия кръг и записа трета шампионатна победа за сезона. Сергей Милинкович-Савич (7), Раду (40), Фелипе Кайседо (89) и Чиро Имобиле (78) бяха точни за „орлите“, които се изкачиха на шеста позиция с 10 точки. „Грифоните“ са 18-и с 5.

По същото време Рома спечели трудно с 1:0 при визитата си на новака Лече, след като през седмицата загуби вкъщи от Аталанта (0:2). В герой за „вълците“ се превърна босненския нападател Един Джеко (56), който вкара единствения гол в мача. След това в 80-ата минута сръбският защитник Александър Коларов пропусна дузпа, а можеше да направи успеха на гостите по-убедителен. След третата си победа за сезона Рома е на пето място с 11 точки, а Лече е 15-и с 6.

Удинезе пък излъга у дома Болоня с 1:0 след гол на Стефано Окака Чука (27). Гостите завършиха мача в намален състав, след като в последните секунди Сориано бе изгонен с втори жълт и червен картон. „Фриуланите“ вече са десети със 7 точки, а с Болоня е пред тях с 8.

СЕРИЯ "А"- РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ СЕЗОН 2019/2020