Сампдория допусна обрат и първа домакинска загуба за сезона, след като отстъпи драматично на Лацио с 1:2 в среща от 15-ия кръг на италианската Серия „А”. Така „орлите” записаха седма победа от осем гостувания този сезон, а „моряците” регистрираха първо поражение у дома след шест поредни успеха от началото на кампанията.

През първата част гостите от столицата Рим доминираха и имаха немалко положения за гол, но не успяха да материализират нито едно от тях в гол. В 31-ата минута Дуван Сапата от домакиините пропусна сам срещу вратаря Стракоша. Пет минути след това на отсрещната врата Вивиано направи впечатляващо спасяване след удар на Чиро Имобиле.

След почивката в 52-ата минута Марко Пароло от гостите прати топката в страничната греда, а при една от първите си по-опасна ситуации пред противниковата врата „моряците” изненадващо поведоха с гол на колумбиеца Дуван Сапата (56), възползвал се от центриране на Фабио Куалиарела. „Орлите” натиснаха и изравниха чрез Сергей Милинкович-Савич (79) разписал се след разбъркване в наказателното поле на домакините при центриране от фаул. Асистенцията за попадението бе на Марко Пароло.

В добавеното време на срещата Фелипе Кайседо (90+1) овладя отбита топка в наказателното поле и реализира победния гол за гостите.

След победата си Лацио събра 32 точки и се доближи само на 2 от четвъртия Рома. „Моряците” от Генуа са шести с 26 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"