Лацио спечели убедително с 4:0 при визитата си на Фиорентина в последния мач от деветия кръг на италианската Серия „А“ и се изкачи на четвъртата позиция във временното класиране.

Домакините стартираха силно и в първите десетина минути направиха няколко пропуска, като най-близо до гола бе Лука Йович, но сърбинът нямаше късмет.

В 11-ата минута след центриране от корнер уругваецът Матиас Весино се разписа с глава и даде аванс на гостите. След още 14 минути игра Матия Дзакани удвои преднината на „орлите“ след асистенция на Сергей Милинкович-Савич.

„Виолетовите“ се опитаха да отвърнат на удара, но до края на мача така и не успяха да преодолеят отбраната на водения от Маурицио Сари тим. Пет минути преди края Луис Алберто направи разликата класическа, а в първата минута от добавеното време асистиралият му Чиро Имобиле оформи крайния резултат след втори голов пас на Сергей Милинкович-Савич.

След успеха си Лацио събра 20 точки, задмина с една градския съперник Рома и излезе четвърти с по-добра голова разлика от Удинезе и Милан. Фиорентина е на 13-о място с 9 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!